Over

Het ontstaan van Elvis

Als tekstschrijver/journalist schrijf ik ruim 20 jaar voor verschillende magazines (www.woordstudio.nl), maar na het lezen van een artikel in de NY Times over pubers en hun visie op seks (‘Everything you don’t want to know about yours child’s sex life’), begon de drang om iets groters te schrijven.

Een verhaal, een roman over de vijftienjarige Elvis, die niet per se op seks is belust maar wel een tiener is van deze tijd. Ze is nieuwsgierig, ontdekt en geeft zich over aan de rauwheid van het bestaan.
Iedereen kent wel een Elvis, als ouder, buurman, docent of familielid. Het leven dat op de bank hangt en een eigen bestaan opeist waar ouders vaak niet meer inpassen.

Wat ik hier schrijf zijn korte nieuwe verhalen gebaseerd op de roman, het zijn overdenkingen van het hoofdpersonage, bespiegelingen en gebeurtenissen. De kring om Elvis heen, de vrienden en ouders zijn bestaande personages uit de roman. Het deel uit de proloog, te vinden onder het kopje ‘De geboorte van Elvis’, is het enige fragment uit de roman.

Omarm Elvis en laat haar binnen, neem een kijkje in haar wereld en bewandel haar gedachtes. Maar pas op, want straks kun je niet meer zonder.

Marieke Sibarani